mh_banner
1 2 3 4 5 6

結婚是兩家人的結合,大家在不同環境成長,一定有很多「不同」的時侯,想要做到「和而不同」,氹得外父外母/老爺奶奶開開心心,甚至透過婚禮去修補家人關係,各位準新人有沒有相關經驗同大家分享吓呢?

經過幾個月的過去,小編收到好多好有心思的回應,係愛呀!當中小編揀了12個小故事,大家一齊睇吓丫!

familyfb4

Leo & Fiona 日日運動身體好

一齊做運動,勁Work!又健康,充滿正能量,代表關心奶奶的健康,兼且一齊做運動的都是奶奶的街坊和閨蜜,必然會俾未來新抱多個Like,奶奶好有面子,好自豪!仲有,做運動時必定有身體接觸,譬如扶著奶奶,有接觸就將距離拉近,感覺好親切溫馨, 聯想到將來多個女照顧自己,有賺!什麼運動都好,行山、散步、耍太極、打羽毛球,唯獨是千其唔好去游水,免得大家諗起這條經典問題:阿媽同老婆一齊跌落水,救邊一個先?

1 2 3 4 5 6

TEXT / CATHERINE HO
PHOTO / KENNETH LAM/ CATHERINE HO

scrollTopIcon

Mobile Web    facebook    instagram

Audace Logo
©2021 •AUDACE INTERNATIONAL FAIRS LTD.